Brun&Renard Zout

Een onmisbaar ingrediënt in elke gerecht – nou ja bijna dan- zout! Toen ik een persbericht van de zouten van Brun&Renard ontving ging mijn keukenprinsessen hart als een razende tekeer en een dag later stonden ze in mijn keuken. 

 

zout van Brun&Renard

Brun & Renard zijn heel bewust bezig met gezonde voeding, eten veel fruit en groenten, drinken koffie zonder suiker en zijn minder zout gaan gebruiken. Maar Brun & Renard moeten bekennen; ze missen deze smaakmakers stiekem een beetje en in het bijzonder zout! Het werd dus tijd om op zoek te gaan naar een gezonde oplossing…

De afgelopen jaren heeft zout zijn opkomst gehad en zelf gebruik ik nog amper normale keukenzout. Deze zouten van Brun&Renard zijn allemaal 100% natuurlijk en onbewerkt en hierdoor bevatten alle zouten nog die goede mineralen. Geïnspireerd door traditionele gebruiken hebben zij  op diverse mooie plekken van de wereld  zouten meegenomen, waarbij de geur, de kristallen en de smaak stuk voor stuk uniek zijn die stuk voor stuk uniek zijn

Maar liefst vijf verschillende zouten van Brun en Renard die inmiddels te koop zijn bij de Albert Heijn en iedere zout heeft uiteraard een andere smaak en kunnen gebruikt worden voor diverse gerechten. Vandaag ga ik ze jou met veel liefde laten zien.

Brun & Renard Fleur de Sel, Keltisch Zeezout

Keltisch zeezout Brun en Renard

Een vochtige zeezout uit Guerande ( Frankrijk). Het neusje van de zalm onder de zouten, aldus Brun & Renard. Ik vind het een heerlijke zout en heb hem gebruikt over een slibtong, over mijn huisgemaakte overfrieten en over mijn humus op mijn rijstwafel, heerlijk!

Himalaya zout

Brun & Renard Himalaya Zout

Deze Himalaya zout uit Pakistan is een fijne zout en deze kan als vervanger als keukenzout gebruikt worden. Zelf gebruik ik hem iedere ochtend in mijn glas warme water met citroen, maar hij kan gebruikt worden in ieder denkbaar gerecht.

Hawaii black zout

Brun & Renard Hawaii Black Zout

Hawaii Black Zout van Brun & Renard is een unieke zoutsoort, afkomstig uit de Hawaii- iaanse archipel. Dit zout is verrijkt met vulkanische actieve kool. Heerlijk bij vis, maar ook deze heb ik op mijn rijstwafel met humus gegeten.

Brun & Renard Sel Marin, Keltisch Zeezout met Kruiden

Het Keltisch Zeezout met Kruiden van Brun & Renard is van nature rijk aan mineralen. De samenstelling bestaat uit zeezout afkomstig uit de Franse Guérande, verrijkt met de kruiden tijm, oregano en rozemarijn. Deze mix doet je denken aan de zomer en is lekker bij barbecues, lichte salades, gebakken aardappelen, pizza en gevogelte. Deze zout is heerlijk in roomboter zoals ik hem gebruikt heb.

Brun&renard zouten

Brun & Renard Sel Marin, Keltisch Zeezout met Chilipepers

Het Keltisch Zeezout met Chilipepers geeft gerechten een pittig accent! Dit mineraalrijk- ke Franse zeezout uit de Franse Guérande is verrijkt met chilipepers. Het is ideaal voor barbecuegerechten, rood vlees, gevogelte en omelet en is een perfecte smaakmaker voor sardines, tonijnsteak en zalmfilet.

Stuk voor stuk vind ik deze zouten zo ontzettend lekker en ze staan zo mooi in de keuken. Ja deze zouten zijn echt een aanrader en leuk om te geven en natuurlijk te krijgen.

De zouten van Brun&Renard kun jij vinden bij de Albert Heijn 

  • Brun & Renard Fleur de Sel, Keltisch Zeezout € 4,49
  • Brun & Renard Himalaya Zout € 3,99
  • Brun & Renard Hawaii Black Zout € 4,49
  • Brun & Renard Sel Marin, Keltisch Zeezout met Kruiden € 3,99
  • Brun & Renard Sel Marin, Keltisch Zeezout met Chilipepers € 3,99 

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge